Skip to main content

Moja radost

Grupna slika sa koncerta

Koncert povodom 20 godina pedagoškog rada profesorke Ivane Popović

Posle mesec dana planiranja, dogovaranja, uskladjivanja rasporeda, napravili smo našoj profesorki koncert za pamćenje.Tog ponedeljka, 25. 09. 2023, u punoj sali naše škole održan je koncert povodom 20 godina pedagoškog rada naše profesorke Ivane Popović. Ideju za koncert dobio je bivši učenik, Strahinja Radoičić koji je sada na Master studijama u Parizu i uporedno na doktorskim studijama u Beogradu. Potrudili smo se da tu ideju realizujemo na najbolji mogući način, pa smo uz puno truda i rada za mesec dana spremili razne kompozicije - duete, kvartete i solo kompozicije.

09 Kvartet 1

Na koncertu su, pored Strahinje, učestvovale bivše učenice Sofija Mihajlović (sada na Akademiji u Ljubljani) i Maja Jovanović (sada na FMU u Beogradu), kao i Tijana Jovev, (sada nastavnik u osnovnoj školi "Nevena Popović" u Grockoj). Od sadašnjih đaka tu su bile Angelina Grieko (3. razred smš), Alisa Rokvić (2. razred smš), Milica Adamović (1. razred smš), i ja - Isidora Petronijević (2. razred smš). Naravno ništa ne bi bilo upotpunjeno bez našeg klavirskog saradnika Mirjane M. Pajević.

11 Duo flauta

Po rečima naše profesorke, koncert je bio "pravi doživljaj u svakom pogledu", izazvao je puno emocija, i iako je profesorka rekla da će se suzdržati, nije uspela da zadrži suze radosnice. Mi smo se naravno potrudili da izvedemo svoje tačke najbolje što možemo, od srca, jer sviramo za nju. Koncert je bio stvarno divan, prelepa atmosfera u sali punoj ljudi koji su došli da nas podržavaju, i da čuju ono što nas je naša profesorka naučila, da lepo sviramo. Neki bi rekli da naša profesorka ima sreće i da joj dolaze samo talentovana deca, ali to naravno nije tačno, jer je svaki napredak i uspeh stečen vežbanjem, radom i sa puno uloženog truda.

10 Solo

Profesorka je bila jako ponosna na sve nas, i presrećna što smo joj napravili veče koje će zauvek pamtiti. Na svom profilu je napisala nešto o koncertu:

25. septembar - Koncert povodom 20 godina mog pedagoškog rada u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" je bio "pravi doživljaj u svakom pogledu", "veličanstven i dirljiv", koncert "pun emocija i lepote u svakom pogledu"…sve su ovo poruke koje mi stižu od prijatelja, kolega, roditelja…
Presrećna sam i ponosna što imam ovakve djake i bivše i sadašnje koji su sa radošću, entuzijazmom, smehom i zajedništvom doneli neverovatnu energiju kako na scenu tako i izvan nje!
Bilo je zadovoljstvo i radost ponovo biti na sceni sa Strahinjom Radoičić, Majom Jovanovic i Sofijom Mihailovic.
Hvala mojim divnim kolegama (koje ne smem da nabrajam jer ću nekog da zaboravim), prijateljima i mojoj porodici što su uvek uz mene! Mojoj profesorki Mirjani Savić koja je došla da uživa zajedno sa nama.
Poseban poljubac i veliko hvala što me trpi, bodri i ispunjava sve moje želje na sceni sa decom poslednjih 15 godina, moja jedna i jedinstvena Mirjana M. Pajević.

12 Ivana i Strahinja

 

Isidora Petronijević, flauta, II godina SMŠ
klasa prof. Ivana Popović

  • Датум креирања: .