Skip to main content

Jovana Đorđević

Đorđević Jovana

Rođena je u Beogradu 1989. godine. Nižu i srednju muzičku školu završila je u klasi mr.prof. Branke Žiravac – Jeremić u muzičkoj školi „Dr. Vojislav Vučković“, kao đak generacije. Osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti završila je sa najvišom ocenom 2013. godine u klasi prof. Dejana Stošića. Tokom školovanja nastupala je kao solista i u kamernim ansamblima u mnogim koncertnim dvoranama kao što su: Kolarčeva zadužbina, Dom vojske, Gradska skupština, Galerija „Progres“, Dom omladine, Dečiji kulturni centar i Centar lepih umetnosti „Gvarnerijus“. Dobitnica je nagrada na brojnim takmičenjima : školskim, republičkim , međunarodnom memorijalu „Dr. Vojislav Vučković“ kao i takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu. Pohađala je kurseve kod prof. Aleksandra Serdara, prof. Nevene Popović i prof. Igora Laska. Tokom studija bila je stipendista Republike Srbije, kao i Fonda za mlade talente „Dositeja“.

Nastupala je na Exit festivalu 2006. godine u okviru eksperimentalnog stage-a klasične muzike. Član je ansambla „Prerađivačka industrija muzičkog materijala“ sa kojim je nastupala u okviru 19. međunarodne tribine kompozitora 2010. godine, kao i na koncertima posvećenim Erik Satiju i Džonu Kejdžu. Aktivno sarađuje sa pijanistom Nadom Kolundžijom na projektima posvećenim avangardnim kompozitorima.

Od 2011. godine radi u muzičkoj školi „Dr. Vojislav Vučković“, prvo kao profesor klavira, a potom kao klavirski saradnik odseka solo pevanja i profesor čitanja s lista.

Klavir