Skip to main content

Gordana Cvetković

Rođena u Pančevu 06.04.1977. godine.

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi “Stanković” u klasi prof. Dušana Horvata. Uporedo završava i X Beogradsku gimnaziju. Akademiju umetnosti u Novom Sadu upisuje i završava 1999. godine u klasi prof. Dejana Mihailovića i stiče zvanje “Diplomirani muzičar violinista”. Tokom studija redovni je polaznik seminara profesora Dejana Mihailovića. 

Državni ispit polaže pod mentorstvom prof. Vladimira Markovića.

Radno iskustvo započinje u muzičkoj školi Kosta Manojlović 2001.godine. Narednih par godina nastupa u orkestrima Beogradska filharmonija i Stanislav Binički. Godine 2004. se odlučije za rad sa decom i počinje rad u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Vršcu. Ubrzo prelazi u muzičku školu “Davorin Jenko” u Beogradu, gde je radila do 31.08.2023. godine.

Tokom rada njeni učenici su bili aktivni učesnici seminara profesora Dejana Mihailovića, Vladimira Markovića, Mateje Marinkovića i Roberta Lakatoša. Bila je organizator i aktivni učesnik školskog takmičenja u muzičkoj školi “Davorin Jenko”. 

Sa svojim učenicima učestvuje na medjunarodnim i priznatim takmičenjima od 2005. godine i  postže odlične rezultate. Njeni učenici nastupaju u koncertnim salama uključujući i SANU.

Govori italijanski, engleski i nemački jezik.

Zaposlena je u muzičkoj školi Dr.Vojislav Vučković od 01.09.2023. godine na mestu nastavnik violine.