Skip to main content

Nemanja Bojović

Nemanja je rođen u Beogradu 1987 godine gde je i odrastao. Počinje da uči da svira violinu sa 7 godina u klasi prof. Slavice Damčević u OMŠ Josif Marinković gde i završava nižu muzičku školu. Srednju školu završava u SMŠ Dr. Vojislav Vučković u klasi prof. Biljane Stevanović. Svoje obrazovanje nastavlja na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu gde se usavršavao u klasi prof. Maje Jokanović a diplomirao je violinu sa zvanjem Master muzički izvođač – violina u klasi prof. Vladimira Markovića.

Tokom svog školovanja sarađuje i usavršava se sa eminentnim profesorima u zemlji i inostranstvu kao što su: Rankica Oršolić, Uroš Pešić, Jasna Maksimović, Jozef Kopelman. Učestvuje na više kurseva i projekata u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvaja kurs mladih talenata u Slovačkoj (Bratislava).

Tokom svog akademskog školovanja, počinje da svira u orkestru Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički“ gde i nastavlja da svira posle završene akademije i postaje stalni član orkestra. Takođe postaje član kamernog orkestra „Pro-Classica“ sa kojim svira solo i kao član orkestra u mnogim salama u zemlji i inostranstvu.

Pedagoškim radom počinje da se bavi od svoje 25 godine. Tokom svog pedagoškog rada postigao je zapažene rezultate sa svojim učenicima. Njegovi učenici su osvajali nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i imali zapažene rezultate na raznim projektima i kursevima. 

Od 2019 - 2022 godine. pedagoškim i izvođačkim radom počinje da se bavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde oformljava klasu violine u Abu Dabiju. Učestvuje na raznim projektima od kojih se izdvaja saradnja sa Nacionalnim Simfonijskim Orkestrom kao članom orkestra. 

2022 godine. se vraća u Srbiju, gde nastavlja svoj pedagoški rad kao profesor violine u SMŠ „Dr. Vojislav Vučković“.

Nemanja svojim pristupom u pedagoškom radu uvek pokušava da motiviše i inspiriše svoje učenike. Razmenom ideja, emocija, doživljaja i kulture posmatra edukaciju kao dvosmernu ulicu.